Nu är det dags igen. Jag har en sorts hat-kärlek till mens. Som i ett tidigare hat, men nu mer en sorts kärlek. Mens är något de flesta kvinnor (eller mer korrekt, de med slida för det behöver ju inte ha med vilket kön man har) har, men något man inte pratar om. Men det ignorerar jag lite, så vill du inte höra är det bara att låta bli att läsa.

Så, min nya kärlek för min mens beror till största del på min upptäckt av tygbindor. Jag hittade dem först för något år sedan, men sedan dess har jag skaffat alldeles för många! Och jag kan rekommendera vem som helst att testa dem! De kanske inte är något för dig såklart, men det vet man ju inte om man inte testar. Nu är det ju kul att ha mens – äntligen får jag använda någon av de fina bindorna med sina fina livliga mönster. Och det finns så mycket att välja på! Man blir ju bara glad!

Och det är bara den emotionella biten! De är ju dessutom miljövänligare än vanliga förbrukningsvaror. Här blir det inte massa skräp som man inte heller vet vad det riktigt är. Istället har man något tillverkat med kärlek som man kan använda om och om och om igen. Det är hållbart på alla sätt! Många tänker  på det som något man använder i ”u-länder” för att man inte har råd med förbruknings-bindor. Det kan jag förstå, för visst är det så. Men inte är det ett argument för att själv vara miljövänlig! Det är absolut inget fel på tygbindor utan det är bekvämare och mycket gladare!

Tygbindor är lite extra grymma eftersom man kan göra dem själv och man är lite finurlig. Under hösten hade jag en idé om att börja sälja tygbindor men det är ju inte något man tar upp i ett normalt samtal så det har gått lite segt. LillaJord på facebook om någon är intresserad, men det finns också många mer ställen! Är det någon som är intresserad av att testa ger jag såklart gärna förslag på märken jag gillar – du anar inte hur många det finns! Så våga vara modig, glad och hållbar! Det är verkligen värt det. Dyrare i inköp såklart, men om man inte är något beroende av nya mönster som jag är så har man ganska snart ett tillförlitligt förråd som inte behöver bytas ut på flera år!

Så, nu är det dags att välja vilken skönhet som ska få vara med mig idag. Kanske en räv i trosorna!

 

Advertisements