Igår släpptes första Crossfit Open träningspasset för i år. En gång i veckan, i fem veckor släpps ett nytt träningspass eller en så kallad WOD. Människor runt hela världen kan registrera sig på den internationella Crossfithemsidan och därefter tävla genom att försöka utföra träningspasset på så kort tid som möjligt. Efter Crossfit Open kan man kvalificera sig till Regionals och därefter slutligen till Crossfit Games (motsvarande VM). Vi hade turen att Opens började under vår vecka här på S2S Crossfit Jimbaran, här på Bali. Först planerade vi bara att heja på dem som tänkte tävla. Men suget och grupptrycket gjorde så att jag också körde igenom passet samtidigt, fast bara för skojs skull bara.

Det här var WOD:en

img_8039

Jag körde bara med en 7 kilos hantel på snatchen, och gick upp på lådan istället för att hoppa. Bara det var jobbigt som fan efter dessa hårda träningsdagar.

De krävda vikterna för de tävlande varierade beroende på om de körde Rx eller Scaled. Rx var striktare och tyngre, klarar man inte det kan man tävla i Scaled klassen där vikterna var lägre och man bara behövde kliva upp på lådan.

Män: 22,5 kg eller 16 kg

Kvinnor: 15 kg eller 10 kg

Med tanke på att jag aldrig tränat crossfit i mitt liv samt har svullat i Thailand i en månad så var jag väldigt nöjd med att jag ens klarade av det. Min tid blev 13 minuter, vilket kändes riktigt bra. En av de kvinnliga världsmästaren i Crossfit, Samantha Briggs, gjorde hela skiten på 10,14 min och då hade hon ju självklart Rx vikter samt hoppade upp på lådan! Jag blir så impad att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Starka människor, framförallt kvinnor, inspirerar mig så jävla mycket!

img_8046

Svettig, trött, lycklig och extremt redo för middag😂👌🏽

Advertisements