Vi är två unga vuxna som drömmer om att förändra världen, ett steg i taget. Den här bloggen skapades i början av 2017 med en vilja att visa våra tankar, tips och utmaningar med att leva lite mer hållbart. Vi hoppas du också tar steget till ett mer hållbart liv, och att du kanske hittar något tips på vägen från oss. Vi ses!

Nikki

Omtänksam, äventyrslysten med grov beslutsångest är nog rätta sättet att beskriva mig.
Jag tog studenten VT16 från Naturvetenskapsprogrammet på Tullinge gymnasium. Sedan dess har jag varvat fem jobb, som förskolevikarie, nanny, idrottsledare, kalasvärdinna på 4H och barnunderhållare på kryssningsfartyg. Vill du ha någon som kan vara Mumintroll, leda häst, och lära en grupp med barn hur man gör en kullerbytta samtidigt så är det bara att fråga.
Men allt detta har inte endast varit för att jag tycker att det är superkul, vilket jag dock gör. Jag har faktiskt haft ett mål med allt detta, och det är min resa som gjordes i våras. Jag har drömt om den så länge jag kan minnas. 2017 är upplevelsernas år, gör det du alltid önskat. Allting går, bara man vill det tillräckligt mycket

Erika

I år tog jag min kandidat i mänskliga rättigheter och börjar i höst jobba på Junis, nykterhetsrörelsens ungdomsförbund. Jag är någon som vill göra allt och gör mitt bästa för att det ska gå ihop sig, så det är ibland många bollar i luften. På gott och ont. Ämnen jag intresserar sig särskilt för är barns rättigheter, genusfrågor, mental hälsa och hållbarhet. Innan någon undrar så har jag ingen som helst aning om vad jag vill ”bli”. Jag vill göra något jag brinner för och något som gör en skillnad någonstans. Men jag vet inte vart det är ännu.

På fritiden klättrar jag, pysslar, hänger på 4H och kramar på vänner och familj. 4H har varit otroligt viktigt för mig och har låtit mig göra så mycket nytt, jag är så glad att det har varit en del av min barndom och mina tonår. Och att det nu är del av många andras liv. I pysselväg händer allt möjligt (tack mamma för det intresset!), just nu virkande och att sy lite. Och såklart lite träning, klättra och springa. Självklart avvägt med god mat och för mycket fika! 🙂 MUMS!

 

Advertisements